
Hozzávalók: az alaphoz: 5dkg vajból, 8dkg lisztből, 1/2 liter tejből készült sűrű fehérmártás (lásd ott!), 3 egész tojás, só.
A félig kihűlt fehérmártást elkeverjük a tojássárgákkal és a tojások kemény habjával. Jól bezsírozott, lisztezett sütőlemezen 1 cm vastagságban elkenjük és forró sütőben 10-15 percik sütjük. Nedves szalvétára kiborítjuk és azonnal töltjük.
Töltelék: 20dkg darált főtt sonka, 4dkg vajból, 2dkg lisztből, 1 dl tejből készült fehérmártás, 3dkg sajt.
A fehérmártást a sonkával elkeverjük, és a forró mártással a tekercset megtöltjük.
Tetejére: tejföl, reszelt sajt.
Összetekerjük és hosszúkás tálra helyezzük, kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a tejföllel meglocsoljuk, reszelt sajttal megszórjuk és forrón tálaljuk.
Jó étvágyat! :)
|